Haccp

Kritik kontrol noktalarında tehlike analizi olup, gıda işletmelerinde sağlıklı gıda üretimi için gerekli hijyen şartlarının sağlanması ile üretilen ürünlerin tüketici açısından sağlık riski oluşturabilecek nedenlerini belirleyip ortadan kaldırarak üretmek temeline dayanan ürün güvenliği sistemidir.
image00872-1000x1333
1
Gıda güvenliği ekibi kurulur
2
Ürün Tanımı yapılır
3
Tasarlanan kullanım belirlenir
4
Üretilecek ürünlerin iş akışları oluşturulur
5
İş akışları yerinde doğrulanır
6
Potansiyel tehlikeler ve önlemler belirlenir.
7
Kritik kontrol noktaları belirlenir.
8
Kritik limitler belirlenir.
9
Düzeltici faaliyetler belirlenir.
10
Doğrulama prosedürleri oluşturulur.
11
Dokümantasyon ve kayıt sistemi oluşturulur.